Vanliga frågor

Finns det några speciella tillbehör som behövs i trappan?


EVAC Chair är allt som behövs. Den använder grundläggande principer för gravitation och friktion, ingen installation krävs. Den är alltid redo för att omedelbart användas.
 

Kan den som sitter i stolen falla ut?

Nej, han eller hon sitter i en sits som förankrar kroppen ordentligt. Personen är fastspänd och sitter bara centimeter från lutningen av trappstegen. All vikt stöds av stolen och ger inga ansträngningar på operatörens armar.

Kan EVAC +Chair gå upp för steg?

I huvudsak nej! För att EVAC-Chair ska vara lätt och enkel att använda designade vi den för att möta den vanligaste nödsituationen, att utrymma via trappa och enkelt kunna rulla i korridorer.

Hur lång tid tar det att lära sig använda EVAC-Chair?

Genom att följa instruktionerna som följer med enheten (de är också tryckta på sätet) kan den genomsnittliga personen behärska någon med hans eller hennes egen vikt efter ett kort träningspass.

Hur många personer tar det att hantera EVAC-Chair?

Bara en att styra stolen och den person som sitter i den nerför trappan. EVAC -Chair gör 90% av arbetet själv.

Hur stark behöver en "kompis" vara för att vägleda EVAC-Chair?

Vi rekommenderar att man initialt tränar med en person som väger ungefär lika mycket. När man har känslan av att man kan hantera stolen, beror det till stor del på operatörens egen styrka och smidighet om större skillnader i vikt kan hanteras.

Rekommenderas EVAC-Chair för funktionshindrade individer i sin hemmamiljö?

Nej, det kan vi inte rekommendera på grund av de varierande och icke standardiserade utrymme och trappkonstruktioner som finns i privata hemmen. EVAC–Chair erbjuder endast en "livbåtsfunktion” och är inte till för den enskilde som söker daglig hjälp uppför och nedför trappor.
 

 

Visit ParAid
© Evac+Chair International Limited 2010 Company Reg No.3593826 England
ParAid House Weston Lane Birmingham B11 3RS UK

News